На 27 октомври в Лос Анджелис Midea и Американският институт на архитектите (AIA), една от двете най-авторитетни архитектурни асоциации в света, официално обявиха стратегическото си партньорство на тема "Изграждане на зелено" на церемонията по награждаването на годишния конкурс за дизайн на AIA.

 

Двете страни ще си сътрудничат с местни представители на строителния бранш, за да използват пълноценно съответните си професионални предимства и съвместно да популяризират и насърчават прилагането на термопомпите за въздушна енергия, като по този начин улесняват декарбонизацията на сградите в Северна Америка чрез тази нова концепция за отопление с ниски въглеродни емисии.

 

Като авторитетна организация с повече от 90 000 регистрирани членове по целия свят, AIA винаги е приемала "създаването на по-здравословна екология, по-безопасна околна среда и по-чиста енергия" като една от определящите насоки за изключителен архитектурен дизайн през 21-ви век и непрекъснато популяризира "Ангажимента на AIA за 2030 г.". В отговор на нейния призив, миналата година над 400 компании стартираха програми за намаляване на въглеродните емисии.

 

В тазгодишния конкурс за проектиране AIA приема за критерий за награждаване спазването на стандартите за зелено строителство, предложени от правителството на Калифорния, което придава на конкурса конотация на опазване на околната среда. Представители на правителствени органи и индустриални асоциации, сред които Ейми Андерсън, главен служител по жилищното строителство в кметството на Лос Анджелис, Лори Ферис, съветник по политиката в областта на климата в Бостън, и Робин Исън, управител на Съвета за зелено строителство на САЩ, станаха свидетели на успешното влияние на АІА в декарбонизацията на сградите. По този специален повод AIA представи Midea като свой партньор, който насърчава енергоспестяващия начин на живот в дома.

 

В бъдеще Midea ще работи с проектантите на AIA, за да представи локални парадигми на нисковъглеродни сгради и да демонстрира разнообразните приложения на енергийно ефективните термопомпени системи в домашния живот. AIA|LA също така ще създаде тематична изложбена зона "Midea Green Tech" в своята офис сграда и обществен център в Лос Анджелис, която ще бъде завършена през първата половина на следващата година, за да илюстрира високоефективната термопомпена технология на Midea и технологията на мултисплит системата за зониране, като се фокусира върху концепцията за комфортна и нисковъглеродна сграда, поддържана съвместно от двете страни. По това време всеки, който посети новата сграда AIA|LA, ще се наслади на по-естетичния, енергоспестяващ и комфортен живот в нисковъглеродните сгради.

 

Във връзка със стратегическото партньорство президентът на AIA|LA Митра Мемари заяви: "Ние твърдо вярваме, че е правилно да се създават устойчиви, екологични сгради. Добрият архитектурен дизайн не само ни осигурява място за живеене, но и култивира здравословен начин на живот, като например използването на по-енергоспестяващи продукти и прилагането на по-екологични материали. Ето защо очакваме с нетърпение партньорството с Midea, корпорация със сходни възгледи." Карло Какавале, творческият изпълнителен директор, изрази очакванията си за работата с Midea. "Знаем, че Midea активно участва в изграждането на проекти за декарбонизация като "Чиста топлина за всички" в Северна Америка и е установила солидни отношения на сътрудничество с енергийните бюра и държавните организации. Това ни показва нейното чувство за отговорност и сила в популяризирането на технологията за чисто отопление и ни кара да сме напълно уверени в това сътрудничество."

 

Грегъри Томас, старши инженер по приложенията в Американския изследователски център на Midea (MARC), присъства на събитието от името на марката и общува с експерти от строителния бранш и представители на различни организации относно най-съвременните решения на Midea за отопление на жилища. "MARC разполага с богат практически опит и ресурси за научноизследователска и развойна дейност в областта на иновативната инверторна термопомпена технология." Грегъри заяви: "За нисковъглеродното отопление на жилищни сгради сме разработили ново поколение иновативни продукти като термопомпи за прозорци. Също така пуснахме на пазара приспособима инверторна термопомпена система за подмяна на климатици в стари къщи. Midea винаги се е стремяла да предоставя по-гъвкави и енергийно ефективни отоплителни системи, като по този начин насърчава повече северноамерикански семейства да изпробват нисковъглеродната термопомпа." Споделеното от Грегъри привлече много участващи архитекти със силен интерес към енергийно ефективните термопомпени продукти и решения на Midea.

 

Ориентирайки развитието си към местния пазар, Midea се интегрира в индустриални асоциации за локализирани продукти.

 

Всъщност това не е първият път, в който Midea е дълбоко ангажирана в местни професионални асоциации в Северна Америка. В началото на тази година Midea стана корпоративен партньор на Air Conditioning Contractors of America (ACCA), най-голямата асоциация на изпълнителите на климатични инсталации в САЩ. Дейвид Рамс, старши продуктов мениджър на MARC, беше поканен на годишния семинар и изложение на ACCA през 2022 г. от името на марката. Зад сцената и на сцената инженерите на Midea са активни в професионалните асоциации и общностите на изпълнителите. Те не само обменят и обсъждат итерацията и модернизацията на продуктовите технологии, но и се посвещават на демонстрирането на разнообразни приложения като термопомпената мултисплит система EVOX с почетните членове на асоциациите, като по този начин насърчават популяризирането на ефективните инверторни системи на пазара за подмяна на климатици. Midea настоява за интегриране в различни професионални среди заради своята "искреност" в технологиите и заради ангажимента си към потребителите и индустрията. Тя непрекъснато разработва и модернизира продукти, които са по-подходящи за стремежа към комфортен начин на живот, като по този начин насърчава прилагането на енергийно ефективната термопомпена технология и води нисковъглеродната трансформация на климатичната индустрия.