За Midea | Midea.bg

Научете повече за Midea

Научете повече за Midea - най-големият производител на отоплителна, вентилационна и климатична техника в Китай!

Брандът Midea

От своето създаване през 1968 г. Midea прераства от местна фабрика в един от водещите световни брандове в производството на отоплителна, вентилационна и климатична техника с производствени центрове / бази по целия свят. Днес оборотът на компанията възлиза на над 23 млрд. долара годишно, за нея работят над 100 000 служители на територията на Китай и по света, а производственият й капацитет надхвърля 33 млн. климатика на година (битови).

Midea непрекъснато разширява дейността си, разкривайки производствени бази в различни точки по света като Виетнам, Беларус, Бразилия, Аржентина и Индия, а успоредно с това се разраства и дистрибуторската й мрежа, за да може да предложи първокласни услуги на местните потребители.

Основната цел на Midea винаги е била максимално бързото задоволяване на нуждите и потребностите на потребителите с технологично иновативни, но същевременно финансово достъпни продукти. В резултат на това продуктовото портфолио на компанията непрекъснато се обогатява, за да бъде тя в крак с бързото развитие на технологиите и за да може да отговори на очакванията на пазара.

Midea в България

"ТЕМПЕКС" ЕООД е официален и ексклузивен вносител на климатици Midea за България. Фирмата предлага цялата гама климатични системи както за битови, така и за индустриални цели. "ТЕМПЕКС" ЕООД работи с професионална дилърска мрежа, за да предложи климатичните системи на марката в цялата страна.

"ТЕМПЕКС" ЕООД е единственият оторизиран сервиз на Midea за България, като предлага гаранционен и извънгаранционен ремонт на всички видове климатични системи на марката.

"ТЕМПЕКС" ЕООД работи само с оригинални резервни части на Midea и разполага с опитен персонал, който е сертифициран, за да сервизира и ремонтира както битовите климатични системи, така и промишлени климатични системи (в тази частност Midea MDV и термопомпени агрегати.)

Постижения на Midea

 • Midea официално обявява своята "Зелена стратегия" през 2021 година, с която цели да постигне въглероден неутралитет до 2060г.;
 • Midea е на 288 място Fortune Global 500 през 2021 година;
 • Midea е на 27 място в Brand Finance Top 100 през 2020 година;
 • Midea акумулира 42,3 милиарда щатски долара приходи за 2019 година;
 • Midea е на 307 място във Fortune Global 500 през 2019 година;
 • Midea е на 245 място във Forbes Global 2000 през 2018 година;
 • Midea е най-големият производител на отоплителна, вентилационна и климатична техника (HVAC) в Китай;
 • Климатичните системи с марка Midea се предлагат в над 50 страни по света благодарение на високото си качество и професионалното сервизно обслужване, което Midea предлага;
 • Midea е най-големият бранд за битова техника в Китай за 2015 според Hurun Report;
 • Midea заема 32-ро място в класацията China Top 500 Enterprises на списание Fortune за 2015;
 • Midea заема 436-то място в класацията Top 2000 Enterprises in the World на списание Forbes за 2015;
 • Midea заема 70-то място в класацията China Enterprise 500 на China Enterprise Association;
 • Midea влиза в класацията Top 100 China Green Enterprises на списание China Entrepreneur;
 • Midea е класирана на 6-то място в класацията Most Valuable Brand in China за 2010 и 2011 година, като оценката на компанията възлиза на 49,78 млрд. китайски юана;
 • Midea заема 17 място в класацията BrandFinance® "China 100" за 2010.

Историята на Midea

2021

На 15 ноември S&P Global Ratings (S&P) повиши кредитния рейтинг на Midea Group Co., Ltd. (Midea Group) от "A-" на "A". Midea Group вече притежава най-високия кредитен рейтинг сред частните производствени компании в Китай, като е една от малкото в международен план с рейтинг A.

2020

На 16 октомври 2020г. Midea е наградена от UNIDO (Организацията на Обединените нации за индустриално развитие) за изключителния си принос в опазването на околната среда.

2019

През 2019 година Midea обявява уникалният нов климатик BreezeleSS на Climatización & Refrigeración (C&R 2019)

2018

За световните олимпийски игри в Русия през 2018г., Midea е най-големият победител за доставка на ОВК инсталации за 7 от 12 официални стадиона. Доставени са DC инверторни VRF системи, водни чилъри, вентилаторни конвектори и канални климатични системи с водещи технологии и качество в света на климатизацията.

2017

През октомври 2017 г. се проведе церемонията по подписване между Midea CAC и Siemens в централата на Midea Group. Midea и Siemens сформираха стратегически съюз и ще имат цялостно сътрудничество в интелигентните строителни решения.

2016

През 2016 г. Midea прави три големи придобивания, първото от които е бизнеса с домакински уреди на Toshiba за 477 милиона щатски долара, последвано от още по-голямата покупка на KUKA, германска компания за роботика. И накрая, придобиването на Eureka, марката, която е специализирана в грижата за пода, от Electrolux AB през декември.

2014

Годишният оборот на Midea достига най-високата си стойност за цялата история на компанията - 23 млрд. щатски долара, като една трета от приходите идва от чужбина.

През първата половина на годината Midea Group основава и компания за електронна търговия, реализирайки продажби на стойност почти 650 млн. щатски долара само в рамките на 2014.

2011

Midea и Carrier учредяват съвместно предприятие в Латинска Америка, създавайки мрежа от търговски обекти в Бразилия, Аржентина и Чили, както и три фабрики за климатични системи в региона.

Едновременно с това Midea обявява създаването на друго съвместно предприятия с Carrier, този път в Индия, обединявайки усилията на двете компании в производството и дистрибуцията на климатици и климатични системи.

2010

Midea придобива дял от 32.5% от египетската компания за производство на климатични системи Miraco, която е съвместно предприятие с Carrier Corporation.

През същата година за първи път годишните приходи от продажби на Midea надхвърлят 100 млрд. китайски юана (равняващи се на 14.1 млрд. щатски долара).

2007

Midea основава Vietnam Industrial Park в близост до град Ho Chi Minh.

2004

Midea и Toshiba-Carrier учредяват съвместно предприятие за производство на климатични системи, укрепвайки развойната си и изследователска дейност и производствено управление.

През същата година Midea и Chongqing General учредяват съвместно предприятие за производство и разпространение / дистрибуция на промишлени климатични системи.

2001

Midea започва производството на VRF системи.

1998

Midea купува фабриката за компресори Macro-Toshiba (преименувана по-късно на GMCC-Guangdong Midea Toshiba Compressor Corporation) и така излиза на пазара за компресори за климатици.

1993

Midea Electric излиза на фондовата борса в Шенжен.

1990

Midea подписва споразумение с Toshiba за разработване и производство на сплит климатични системи.

1985

Midea произвежда първия си битов климатик.

1981

Търговската марка "Midea" е регистрирана и е създадено първото лого на компанията.

1980

Компанията започва да произвежда електрически вентилатори, с което прави първите си стъпки в производството на домакински електроуреди.

1968

Основаване на компанията.