Старият климатик е прекалено шумен или не работи както трябва? Може би е време да го замените с нов! Когато човек купува нов климатик, не го прави с намерението, че скоро ще се наложи да го сменя отново. Климатикът е дълготрайна инвестиция, но не трябва да забравяте, че и той изисква поддръжка. Да смените климатика си с нов не е някакъв каприз или проява на артистична прищявка. Доста често това е необходимост, която е неизбежна.

Вариантите пред Вас са два – да ремонтирате стария климатик, като разходите може да са колкото цената на нов или да го замените с нещо ново с дълъг гаранционен срок. Макар замяната да Ви се струва като скъпа инвестиция в момента, това ще се промени, защото тя ще се изплати с времето. Ето и някои от причините, заради които е време да смените стария си климатик.

 • По-ниски сметки за ток
  Все повече хора заменят отоплението си и преминават на климатични системи. Някои го правят единствено с цел намаляване на сметките за ток. Неефективното отопление и охлаждане на дома могат сериозно да натежат на семейния бюджет. Дори ако изглежда, че старият Ви климатик функционира „нормално“, един от най-важните сигнали е, че има голям скок в сметката Ви за ток. Първото нещо, което ще Ви направи впечатление като смените стария климатик с нов, са по-ниските сметки за ток. Също така няма как да останат незабелязани по-ниските нива на шум и чистотата на въздуха.
 • Климатикът наистина е много стар
  Не помните кога последно сте сменили своя климатик? Или кога последно сте му правили профилактика? Това значи, че се е случило твърде отдавна и е време да го смените. Климатиците обикновено издържат до 20 години. Ако вашият климатик е по-стар, то тогава най-добре е да го подмените. Разбира се, можете и да продължите да го използвате, ако искате, стига да не сте забелязали някакви проблеми. Най-добрия тласък към климатичната ефективност ще получите при инсталирането на нова климатична система.
 • Въздухът не е чист
  Новите климатични системи предлагат по-голямо разнообразие от филтри и модерни пречистващи системи. Функцията за самопочистване вече е налична в почти всички климатици, освен това има йонизиращи филтри и алерген-деактивиращи системи, които правят въздуха чист и свеж, като отстраняват дори вируси и бактерии. По-чист въздух - по-комфортна среда за потребителя.
 • По-ниски нива на шум
  Напълно функциониращата климатична система трябва да работи почти безшумно. Никой не желае да страда от липса на сън или от оплакващи се съседи. Неприятните промени, свързани с шума, може да се дължат на различни неизправности в климатичната система. Възможно е, например, вентилаторът да не работи правилно или някоя от частите на устройството се е разхлабила. Също така вътрешният механизъм да е запушен, заради по-голямо количество прах. Ако обаче шумът е малко по-различен - като скърцане, тракане, бръмчене, това може да показва сериозен проблем, който да означава необходимост от подмяна на климатика.
 • По-чиста околна среда
  Все повече климатици се произвеждат с фреон R32, който е по-безопасен и по-екологичен, в сравнение с предходните фреони, използвани в битовата климатизация. Когато изберете климатик с фреон R32, Вие се грижите за околната среда и помагате за намаляване на глобалното затопляне.
 • Искате да имате контрол над вашия климатик
  Много нови модели климатици имат опцията да се управляват през Вашия мобилен телефон. Вече е реалност да избирате желаната температура, режима на работа, пречистването на въздуха и дори да контролирате вентилаторите с интерактивен термостат. И не само може да контролирате климатика през телефона си, но и може да следите сметките си за енергия, така че да установите със сигурност колко точно спестявате.
 • Подобрена ефективност
  Новите модели климатици Ви предлагат въздух без странни миризми и излишни шумове. Също така може да се възползвате от удобството да включите климатика си, още преди да сте пристигнали вкъщи. Съвременните климатици са по-икономични и предлагат по-добро отопление и охлаждане на вашия дом или офис.
 • Не пасва на интериора
  През годините световните брандове се надпреварват кой ще пусне на пазара по-иновативен и красив дизайн на климатик. Климатикът днес е част от интериорния дизайн и целта му е не само да върши работа, но и да го допълва с красивото си присъствие. Въпреки че това е една от най-маловажните причини за смяна на сегашния климатик, то доста потребители й обръщат сериозно внимание.

Независимо дали искате да обновите визията на Вашия дом, или се налага да подмените сегашния си климатик, не се колебайте да го направите. Ако изброените досега причини не са Ви достатъчни, повече информация можете да намерите на нашия сайт или можете да се свържете с нас.