Предимства на подовите климатици

Особености и предимства на подовите климатични системи.

 

Търсенето на подови климатици става все по-голямо. Инвестицията в тях е по-голяма в сравнение със стенните климатици, но в някои случаи е по-добре да изберете именно тях. В статията ще посочим предимствата на тези климатични системи и за кои потребители биха били подходящи.

Този тип климатици са подходящи за монтаж на пода. Функционални са, не заемат много място и са почти безшумни. Но това не са единствените предимства на подовите климатици.

 

1. Функционални са

Toва са инверторни климатици, които могат да работят в режим на охлаждане и на отопление. Те са характерни със своята ефективност, тъй като въздушната струя се разпределя в цялата стая. Имат система за самопочистване, а някои модели имат възможност за Wi-Fi управление. Ако имате достъп до интернет, можете да управлявате Вашия подов климатик с телефона си чрез специално приложение.

2. Безшумни са

Подовите климатици работят изключително тихо, което ги прави подходящи за монтаж и в спалнята. Ще можете да се отпуснете и да заспите спокойно на комфортна температура.

3. Екологичен вариант за климатизация

Повечето модели работят с нов хладилен агент, който е много по-екологичен от предшествениците си.

4. Осигуряват чист и свеж въздух

Подовите климатици неутрализират неприятните миризми и предотвратяват появата на мухъл и плесен. Филтрите улавят прах и други алергени и така пречистват помещението.

5. Висока енергийна ефективност

Имат висок енергиен клас, което ги прави много икономични. Благодарение на това оказват и по-малко влияние на околната среда.

6. Стилен дизайн

Изчистеният и стилен дизайн ще се впише идеално във всяко Ваше помещение. Обикновено тялото е тънко и почти не се забелязва.

7. Икономични са

Дори инвестицията в подов климатик да Ви се стори голяма, ще се радвате на по-ниски сметки за електроенергия.

8. Лесен монтаж

Монтират се лесно и на пода. Благодарение на това, те са по-достъпни и ще можете да ги почиствате редовно. Доверете се на професионалисти и оставете те да монтират Вашата климатична система, защото монтажът е от изключително значение. За да работи един уред ефективно, първо трябва да бъде инсталиран правилно.

 

Съвети при използване на подови климатици

● Избирайте разумна температура. Не трябва да има голяма разлика в температурата в помещението и тази отвън.

● Почиствайте редовно филтрите, за да могат да функционират нормално и да улавят прахта и алергените.

● Почиствайте редовно и вътрешното тяло, защото, тъй като е монтирано ниско долу, се предполага, че ще събира прах.

● Веднъж годишно трябва да се прави професионална профилактика. Обадете се на фирмата, която е монтирала климатика или потърсете друга оторизирана фирма.

 

Подов климатик или стенен климатик за дома?

Ако все още се колебаете дали да си вземете подов климатик, не се притеснявайте да направите няколко сравнения с други видове климатици. При избор на климатик за дома, най-често потребителите избират между подов и стенен климатик.

За да изберете по-добрия вариант, трябва да имате предвид плюсовете и минусите на всяка система.

Например, стенните климатици имат по-сложен монтаж и подръжка, но филтрите им не се замърсяват толкова, колкото на подовите. Те са по-ефективни в режим охлаждане спрямо подовите климатици.

Повечето модели подови климатици имат два въздушни потока, единият е насочен нагоре, а другият - надолу. Ниската въздушна струя осигурява незаменим комфорт при отопление. Благодарение на нея, краката Ви няма да са студени. Помещението се отоплява бързо и равномерно.

Също така можете да монтирате подовия климатик под прозорци или при скосени тавани. В същото време, обаче, трябва да изберете място за инсталиране, където въздушният поток няма да е възпрепятстван от мебелите в дома Ви.

За недостатък на подовите климатици може да счете тяхната висока цена. В дългосрочен план, обаче, те ще Ви помогнат да спестите от сметките за електроенергия.

Друго, което може да се приеме за недостатък е, че филтрите на подовите климатици се замърсяват повече и трябва да се почистват много по-често, поради ниското им разположение.

Ако имате дом със скосени стени и нужда от добро отопление, направете дома си по-енергийно ефективен с подов климатик. Инвестицията в него ще се възвърне след няколко месеца и след това ще бъдете само на печалба!

Какъвто и вид климатик да изберете, почистването е от изключително значение за Вашия уред. Поддържането в изправност и редовна профилактика ще удължат живота на климатичната система.

Правилният избор зависи от Вас. Ако имате нужда от съвет и мнение относно вид, марка и модел климатик, свържете се с нас.

За още полезни статии следете блога на Midea. На страницата ни Midea.bg можете да се информирате и за най-добрите модели на марката.