Какво трябва да знаем за конвекторите и какви са ползите на тези уреди?

Ако търсите начин как да отоплите или охладите дома или офиса си, но нямате канализация, конвекторите са едно много добро решение. Научете повече за конвекторите от тази статия, в която ще наблегнем на това как работят тези уреди и какви са техните предимства и недостатъци, за да прецените дали те са подходящи за Вас.

От какво се състои конвекторът?

Конвекторите разполагат с вентилатор или отоплителен и охлаждащ елемент, с които осигуряват ефективно отопление през зимата и охлаждане през лятото. Те са добър заместител на термопомпите, тъй като не се свързват с вентилацията. Те също така са чудесен начин за климатизация на помещения без връзка с канализацията, което може да се съчетае с използването на други климатични устройства, за да подобрят комфорта на дома или офиса и да подпомогнат намаляването на сметките за ток.

Предимства на конвекторите

Едно от най-големите предимства на конвекторите е, че са лесни за инсталиране. Може да се насладите на комфорта от използването на тези уреди много по-бързо, защото времето за монтаж е малко

Друго много важно предимство е възможностите за използване. Може да изберете къде да поставите Вашия конвертор, като имате много повече опции. Не е нужно да се съобразявате толкова с пространството във Вашия дом или офис – конвекторите могат да бъдат монтирани на тавана, да са прикрепени към стена или поставени в стаята на удобно за Вас място. Освен че са енергийно ефективни, при инсталирането на тези уреди също ще спестите пари, защото те не са обвързани с канализацията.

Те не променят качеството на въздуха и не го изсушават. Освен това, затоплят или охлаждат помещението сравнително бързо.

Освен всичко останало, поддръжката на конвекторите е много по-икономична. Почистването се осъществява по-лесно и бързо, а работата на уредите е много тиха. На пазара са налични множество различни модели с елегантен дизайн за всеки вкус и предпочитание. Те са и много добър помощник със справянето с кондензацията. И не на последно място – конвекторите са доста по-достъпни от традиционните климатични системи.

Какви видове конвектори предлага Midea?

Двутръбен компактен касетъчен вентилаторен конвектор Midea

Те разполагат с висока мощност при отопление и охлаждане и са много удобни, понеже са почти незабележими. Не заемат място и имат изключително тих режим на работа. Благодарение на инверторния си мотор, те са много енергийно ефективни. Вградената кондензна помпа се справя с кондезацията на помещението, в което са поставени. Вентилаторният конвектор разполага и с отвор за засмукване на свеж въздух извън помещението.

Подово-таванен вентилаторен конвектор Midea

Тези вентилаторни конвектори са с открит и лесен монтаж. Те имат стилен и изчистен дизайн, който ги прави подходящи за всяко помещение. Безчетковия мотор позволява ефективна и безшумна работа на устройството. Според Вашите предпочитания, този вид конвектори могат да бъдат монтирани на пода или тавана.

Вижте повече за вентилаторните конвектори Midea тук.

Освен всички предимства, конвекторите имат и техните недостатъци и за да прецените дали това е подходящ за Вас уред, добре е да бъдете информирани и за тях.

Недостатъци

Ако помещението, което искате да отоплявате или охлаждате е с голямо и открито пространство, може би ще предпочетете друг вид климатична система. Вентилаторните конвектори не са толкова мощни, колкото стандартните климатици. За да охлаждат или отопляват, тези уреди използват клапани, което може да затрудни поддръжката и почистването.

Почистването и поддръжката на конвекторите може да е необходимо по-често, отколкото при стандартните климатици.

Как да използвате ефективно уреда

Общата енергийна ефективност на конвекторите е много добра, но все пак и Вие трябва да допринесете за това. Нужно е редовно да почиствате уреда и да го подлагате на рутинна поддръжка, за да сте сигурни, че го използвате правилно и той работи максимално ефективно. Винаги прочитайте ръководството с инструкциите, преди да започнете да го използвате.

Когато уредът е вече достатъчно стар, подменете го с нов, за да спестите от енергийните разходи. С времето той губи от своята ефективност.

За да спестите от месечните си сметки за електроенергия, не изключвайте конвектора. Поддържайте 21-23 °C, а когато напуснете помещението, намалете на 16-18 °C. Така ще запазите стаята топла и няма да се наложи уредът да загрява от нулата, за което е нужна много повече енергия.

Заповядайте на страницата ни Midea.bg, където може да разгледате предложенията ни на едни от най-качествените и ефективни конвектори на пазара. Свържете се с нас за консултация и изберете най-подходящия за Вас начин за климатизация на дома и офиса.