Midea е китайски производител на електроуреди, който произвежда хладилници, перални машини, сушилни за дрехи и климатици. Компанията е базирана в Гуандун и това, което може би не знаете е, че съществува от 50 и повече години. Midea предлага "икономични решения за малки пространства" със своите климатици, и произвежда сплит системи, стенни климатици и преносими климатици. Нека разгледаме гамата им от продукти в тази ниша и да видим какво можете да получите за парите си.

 

1. Климатици Midea

Midea произвежда голямо разнообразие от климатици - от сплит системи до стенни климатици и преносими климатици. Марката предлага изключително качество на конкурентни цени. Продуктите й могат да са идеално решение за качествено охлаждане и/или отопление за тези, които разполагат с ограничен бюджет.

 

2. Сплит система Midea

Midea предлага различни модели тип сплит система, с различен капацитет на охлаждане.

Капацитетът на охлаждане варира от 2,6 kW до 8,5 kW – достатъчен за охлаждане на малки и по-големи помещения и жилища.

Сред характеристиките им могат да се срещнат:

● Нощен режим;

● 3D въздушен поток;

● Турбо режим и автоматично рестартиране.

Може би най-впечатляваща е възможността за добавяне на "интелигентен комплект" на Midea, който на практика прави климатика Ви съвместим с Wi-Fi. Това означава, че с помощта на съвместимото приложение за смартфон, Вие можете да управлявате климатика чрез смартфона си и да го програмирате така, че да влезете в перфектно климатизирана къща след дълъг работен ден. Всички сплит системи на Midea се предлагат с 3-годишна гаранция. Най-малките устройства могат да се намерят за по-малко от 2000 лв., а средните по размер устройства са предимно малко над 2000 лв. Най-малките агрегати са и сравнително тихи, с работни нива на шум от 40db.

 

3. Прозоречен климатик Мидеа

Ако търсите по-удобен вариант от сплит системата, като същевременно искате да спестите пространство, прозоречният климатик може да бъде добро решение. При прозоречните климатици е възможно да демонтирате прозоречен панел от стената си и да го инсталирате там. При необходимост, прозоречният панел може да бъде сменен или климатикът може да остане там за неопределено време.

Прозоречните климатици на Midea се разделят на две категории - с обратен цикъл или само за охлаждане.

Капацитетът на охлаждане варира от 1,6 kW до 5,5 kW

Климатиците за прозорци на Midea обикновено се управляват чрез предоставено дистанционно управление. Имайте предвид, че макар да са доста удобни и в много случаи да осигуряват ниска покупна цена, тяхната енергийна ефективност може да не е толкова голяма, колкото други типове климатици на марката. Дори и най-малките модели на Midea имат 1,5 звезди за енергийна ефективност, докато сплит системите могат да достигнат до 6 звезди. Това не е характерно само за Midea, а за прозоречните климатици като цяло. Във всеки случай, ако търсите евтино и бързо решение за охлаждане, прозоречният климатик може да е подходящ.

 

4. Преносими климатици Midea

Ако търсите евтино и лесно решение за кабинета или спалнята, този тип климатик може да бъде подходящ за Вас.

Данните за мощността са: 3,0 kW, 4,1 kW, 4,7 kW и 3,5 kW за модела с обратен цикъл.

Тези модели се предлагат с двегодишна гаранция, режим на заспиване, турбофункция, автоматично завъртане на 180° и таймер за включване/изключване.

Преносимите климатици действат и като изсушители и могат да премахват до 1,4 л. влага на час. Обърнете внимание, че тези преносими климатици обикновено не са класифицирани с енергийна звезда., но цените, на които се предлагат, са достъпни.

 

Имат ли климатиците Midea добро съотношение цена-качество?

Midea е китайска марка, която се занимава с търговия на уреди и предлага голямо разнообразие на климатици. Ще откриете, че марката често предлага по-евтини алтернативи на големите марки, като цените започват от малко под 900 лв.

От селекцията на Midea, сплит системите може да се окажат един от най-подходящите варианти, дори и при по-високата покупна цена. При евтините климатици често трябва да се внимава за по-високи текущи разходи, но Midea доказва, че това невинаги е така. С по-ниска цена, умерени характеристики и изненадващо висока енергийна ефективност, Midea доказва, че може да бъде решението за побеждаване на жегите през това лято.