С понижаването на температурите започваме да подготвяме домовете си за зимния сезон. Всяка година пазарът ни представя нови решения за климатизация, което от една страна е чудесно, защото новите модели предлагат нови възможности и функции. Знаем обаче, че разнообразието на модели може да затрудни потребителите. Ако търсите климатици за екстремно ниски температури, то тук ще намерите полезна информация по темата.

 

В тази статия ще отбележим на какви спецификации да обърнете внимание при избор на климатик и ще Ви представим климатици за отопление, които са устойчиви и ефективни при много ниски температури.

 

Какви характеристики трябва да имат климатиците за екстремни температури?

 

Защита от замръзване

Ако климатиците не разполагат със специални приспособления за защита при ниски температури, рискувате уредът Ви да се повреди точно когато Ви е най-необходим.

 

Такива приспособления могат да са:

● Нагревател на компресора

● Нагревател на дъното на външното тяло

 

Широк работен диапазон

В характеристиките на всеки климатик може да видите какви са неговите възможности в режим отопление и охлаждане. Обикновените съвременни инверторни климатици са проектирани да работят и създават комфорт при външни температури от +46°C до -15°C градуса. Климатиците за екстремно ниски температури, които ще Ви предложим от Midea са с още по-добри възможности.

 

Енергийна ефективност

Това е параметър, който отбелязва колко ефективен е климатикът в съответния режим. Най-ефективните климатици са с енергиен клас A+++.

 

Климатици за отопление при екстремно ниски температури

Midea All Easy Pro Nordic
All Easy Pro Nordic може да работи при температури до -25°C. Това е възможно, благодарение на нагревателите на компресора и на дъното на външното тяло, с които разполага. Неговата роля е да затопля и предпазва от замръзване на конденза при отрицателни температури. Той е с най-високия енергиен клас A++.

Климатиците от серията притежават „Diamond дизайн“, благодарение на който външното тяло е изключително устойчиво и здраво. All Easy Pro Nordic разполага със стилен и модерен дизайн във формата на архимедов винт, като така уредът работи почти безшумно.

 

Midea Xtreme Heat Nordic
Климатиците от серията разполагат с два нагревателя - един на дъното на външното тяло и един на компресора. Така тялото е с двойна защита против замръзване и конденз.

 

Работният диапазон в режим на отопление достига до -25°C. Енергийният клас на отопление пък е A++.

 

Midea OASIS Plus Nordic

Серията климатици Oasis Plus Nordic предоставя изключително широк работен диапазон: -15°C ~ 50°C в режим охлаждане и -30°C ~ 30°C в режим отопление. Системата разполага с допълнителна защита от замръзване (нагревател на компресора и нагревател на дъното на външното тяло), което прави климатиците от тази серия много подходящи за ползване при екстремно ниски температури.

 

Иновативната интелигентна функция за проследяване на движението (Intelligent Eye) предоставя допълнителен комфорт и нисък разход на енергия. Енергийният клас на серията в режим отопление е А+++.

 

Разгледайте всички наши предложения на сайта ни Midea.bg. Свържете се с екипа ни за повече информация.