Със старта на пандемията всеки от нас стана още по-предпазлив за здравето си. Това са притеснителни времена за мнозина, тъй като те следват допълнителни процедури за санитизация и социално дистанциране. Притесненията за настинка или вирус са станали обичайни. Чувствате се така, сякаш правите всичко възможно, за да опазите себе си и семейството си здрави. Може би се питате: „Какво повече мога да направя, за да не се разболея?" Може би друг член на семейството, който пребивава в дома Ви, често се оплаква, че се чувства уморен без известна причина. Проблемът може да идва и от Вашия климатик.

Целият смисъл на Вашата отоплителна система е да накара Вас и Вашето семейство да се чувствате по-комфортно в дома Ви, особено през идващата зима. За съжаление, когато климатикът или други компоненти на Вашата климатична система не се поддържат правилно, резултатът е лошо качество на въздуха. Качеството на въздуха във Вашия дом може да Ви накара да се чувствате болни, уморени и в по-тежки случаи може да причини заболяване от климатика.

Климатиците и студеният въздух, който осигуряват, в никакъв случай не са вредни. Всъщност, климатиците са необходими и полезни за безброй хора, страдащи от респираторни заболявания. Проблемът с тези заболявания може да дойде от тъмните пукнатини на Вашата климатична система, под формата на въздушни алергени, като мухъл, гъбички, прах. Тъй като тези микрочастици се задържат в отворите на Вашия климатик, те могат да се размножават бързо, през цялото време, докато се разпространяват в дома Ви, в дихателната Ви система и се абсорбират в кръвообращението Ви. Симптомите включват възпалени синуси, запушен нос, дразнене в гърлото, суха кожа, затруднено концентриране, алергии, умора и дори грипоподобни симптоми в тежки случаи.

Редовната поддръжка на Вашата климатична система винаги е най-добрата практика. Ако се грижите правилно за Вашия климатик, то той ще се погрижи за Вас, осигурявайки Ви чист въздух без вируси и алергии. По-чистият въздух се дължи на наличието на разнообразни филтри и технологии – плазма филтър, електростатичен филтър, йонизатор за въздух и др. Много важно е да се отбележи, че е важно да почистите и направите профилактика на своя климатик преди да започне зимния сезон, за да си спестите бъдещи главоболия.

За да работи нормално, всеки уред се нуждае от поддръжка, която удължава експлоатационния му живот. При климатиците е задължително всяка година да се извършва професионална профилактика, както и поне два пъти в месеца (зависи и от средата на експлоатация) да се почистват филтрите, за да може той да обработва необходимото количество въздух в помещението. Ако филтрите са запушени (замърсени) се намалява дебитът и не се стига до желания ефект. Преди всичко да не забравим за какво служат филтрите. Най – общо казано - филтрират въздуха от прахови частици. Следователно, колкото по-добре се грижим за чистотата на климатика, толкова рискът от респираторни заболявания намалява. Говорейки за алергени, време е да почистите и въздуховодите на Вашия климатик. Почистването на въздушните пътища ще премахне алергените и ще допринесе за по-ефективна работа на климатика.

Не на последно място, проветрявайте често Вашия дом и контролирайте влажността на въздуха за максимален комфорт. Можете да се доверите на нашите експерти за отлична профилактика на вашия климатик.

За повече информация може да разгледате продуктите на Мидеа или да се свържете с нас.