Има ли причина да се тревожите за новороденото си дете, когато регулирате температурата у дома с климатик и как да се погрижите домашните условия да са безопасни за него?

Когато в живота Ви се появи дете, вълнението и щастието са големи, но също така и грижите и тревогите за това дали средата, в която го отглеждате е напълно безопасна. Знаем, че когато станете родители, търсенето на полезна информация в интернет може да Ви въздейства дотолкова, че да не може да спите спокойно. Но дали информацията, която намирате е вярна? Прекаленото четене на статии с неясен произход може да предизвика притеснения, за които не сте се сещали досега. Един от често срещаните въпроси, които новите родители си задават е дали е климатикът е безопасен за бебета.

Бебетата имат подобни нужди и желания, каквито имаме и ние. Те имат нужда да са обичани, обгрижвани и да растат в безопасна и сигурна среда. Необходима им е храна и искат да им е комфортно – да е топло през зимата и хладно през лятото. Техните потребности не са много по-различни от тези на възрастните, разликата е, че не могат да ни го обяснят с думи.

Осигурете безопасна и комфортна среда за Вашето бебе

Животът на бебето зависи от Вас, затова е важно да му осигурите среда, в която да се чувства добре. Точно като възрастните – бебетата имат нужда от комфортни условия, за да растат спокойни и щастливи всеки ден. Ако тези условия не са осигурени, може да имат неспокоен сън. Също както ако на Вас Ви е прекалено горещо или студено, ще Ви е трудно да заспите, така и при малките – спането в твърде студена или гореща стая е предизвикателство. Затова е важно да регулирате температурата на помещението, като един от ефективните начини за това е употребата на климатик.

Тъй като бебетата са крехки и тепърва изграждат своя имунитет, те са по-податливи от възрастните на топлинен стрес и изтощение при високи температури. Ефектът от твърде горещото помещение настъпва бързо при дете, което тежи едва няколко килограма, и затова трябва да го наблюдавате и да сте сигурни, че средата е комфортна през цялото време на денонощието. Наличието на твърде високи температури може да изпоти детето и то може да се дехидратира за известно време.

Наличието на климатик ще Ви помогне да сте спокойни, знаейки, че температурата в стаята е комфортна през цялото време, без значение какви са условията навън. Разположението на обзавеждането на детската стая също е от значение. Детската кошара трябва да е далеч от прозорци и да не е се намира директно под въздушната струя на климатика. Уверете се, че мястото, където спи детето не е на течение и че не нахлува твърде горещ или студен въздух от съседните стаи или коридорите. В повечето жилища има стаи, които трудно се отопляват или изстудяват и в тези помещения може климатикът да не работи възможно най-ефективно. Добре е да сте наясно с това и да решите коя ще бъде детската стая.

Вреден ли е климатикът за бебето?

Когато имате добре работещ климатик, който е редовно поддържан, няма защо да се безпокоите за здравето на бебето. Неефективно работещото устройство обаче може да доведе до проблеми с осигуряването на здравословна среда.

Климатик, който работи безпроблемно, осигурява зададената му температура в помещенията, в които е монтиран. Ако не поддържате уреда си добре, той може да предизвиква циркулация на прах и други алергени в дома и да навреди на дишането на бебето.

Възникването на алергии се увеличава все повече в световен мащаб, като на места достига до 30-35%. В най-честия случай, алергените са последствие от реакцията на организма на вещества като акари и домашен прах. Циркулирането на тези вещества в климатичната Ви система действително крие рискове от алергични реакции.

Доброто качество на въздуха е от съществено значение за здравето на цялото семейство и ефективната работа на климатика пряко влияе на това. За да сте сигурни, че средата в дома Ви е здравословна, планирайте редовна профилактика за уреда си в началото на летния и зимния сезон. Редовно почиствайте филтрите на климатика си. Осигурете цялостно почистване на системата, за да се вземат навременни мерки още преди да сте започнали активно да я ползвате. Ако се установи повреда, уверете се, че тя ще бъде премахната.

Помислете за обновяване на климатичната система

С напредването на технологията на климатиците е все по-лесно да се наблюдава работата на устройството в дома. Наличието на интелигентен термостат може да Ви помогне да регулирате температурата в помещенията по-ефективно и точно.

Може би сте затруднени от заетия график като нов родител и понякога не осъзнавате колко бързо денят е преминал и е настъпила нощта, а с нея и изменение на температурите. За да не мислите постоянно за това, може да разчитате на интелигентен термостат, който да настроите лесно на желаната температура в определените от Вас часове. Може също и да настроите ръчно климатика си от разстояние с наличието на Wi-fi управление.

Съвременните климатици са много по-екологични и енергийно ефективни от по-старите модели. Ако все още използвате климатик, който работи с фреон R-22, e добре да помислите да се снабдите с неговата по-нова и екологична версия - R-32. Въпреки че фреонът е безвкусен газ, който няма мирис и не влияе пряко на обитателите на жилището, по-старият модел не е екологичен, така както са съвременните му алтернативни модели. Когато сменяте старата си климатична система с нова, Вие ще подобрите въздуха в дома си, ще намалите сметките си за ток и ще осигурите по-зелена среда за живеене.

За да осигурите перфектната среда за дома си, в която спокойно да отгледате децата си, доверете се на качеството на климатиците Midea. Те разполагат с най-иновативните технологии за поддържането на комфортни условия. Вижте повече на страницата ни. Свържете се с нас при нужда от консултация.