Има толкова много варианти за отопление и е много вероятно да се затрудните в избора си. Печка на дърва, конвектор или климатична система - всеки метод си има своите предимства. Добре е Вашето решение да бъде основано на нуждите Ви в дългосрочен план.

 

В тази статия ще разгледаме какви са предимствата на отоплението с климатик, за да Ви помогнем да решите дали това е правилният избор за Вас.

 

Предимства на отоплението с климатик

Въпреки поскъпването на електроенергията, отоплението с климатик все още е един от най-популярните методи за климатизация през студените дни. Какви са причините за това?

 

Спестете от разходите за отопление

Ако направите проучване и изберете подходящ модел климатик за Вашия дом, то можете да спестите много от разходите за електроенергия дори през най-интензивния сезон.

 

Съвременните климатични системи са създадени така, че да са възможно най-енергийно ефективни. Те разполагат с редица иновативни функции, които ги правят икономични и устойчиви на високи температурни амплитуди.

 

Безопасност

Днес безопасността е приоритет номер 1 в повечето домакинства. Една печка на дърва, например, крие много рискове както за децата, така и за възрастните. Освен че вероятността за пожар и замърсяване на въздуха е в пъти по-голяма, за поддръжката й се изискват доста усилия. Конвекторите са добър вариант, но понякога не са най-ефективният.

 

Инверторните климатични системи предлагат богат набор от защитни функции и не само не замърсяват въздуха при добра поддръжка, но дори го пречистват. Така ще се насладите на свеж и здравословен въздух и няма да се притеснявате, че семейството Ви е изложено на риск.

 

Защитни функции против замръзване

Най-новите климатични системи разполагат с допълнителна технология за защита от замръзване. Това е много полезно, особено през пика на зимния сезон.

 

Моделите от серията Oasis Plus Nordic и Xtreme Heat Nordic на Midea, например, са снабдени с електрически нагреватели. При тях, на дъното на външното тяло е инсталиран електрически нагревател, който защитава уреда от замръзване на конденза при отрицателни температури.

 

Втори електрически нагревател е локализиран при компресора. Това осигурява по-лесното стартиране на системата през зимата.

 

Много уреди в едно

Не е необходимо да търсите уред за отопление, за регулиране на влагата и за прочистване на въздуха. Инверторните климатици предлагат всичко това и много повече. С няколко лесни настройки можете да постигнете комфорта, от който имате нужда.

 

Целогодишна климатизация

Още едно ключово предимство на климатичните системи е, че те могат да Ви осигурят перфектна климатизация през цялата година. Освен това са създадени така, че да можете да разчитате минимум 10 години на тяхната ефективна работа, а с правилна поддръжка, още повече.

 

Чистота

Забравете за мръсотията и отломките на дървения материал, както и за непрестанното чистене. Климатиците се грижат за това да отопляват ефективно помещението, в което са поставени, без да генерират отпадъци. Разбира се, необходимо е да извършвате поне веднъж годишно профилактика на системата и да почиствате филтрите на устройството поне веднъж месечно.

 

Тишина

Съвременните климатични системи са създадени така, че да работят възможно най-безшумно. Можете регулирате и скоростта на вентилатора, което е пряко отговорно за шума, който генерира системата. Също така климатиците разполагат с тихи режими на работа, които са изключително полезни по време на сън.

 

Интелигентно управление

Можете да се възползвате от тази изключително удобна възможност да управлявате системата от всяка точка само чрез своето мобилно устройство. Климатиците, които се предлагат с опция за Wi-Fi контрол, са нещо, което си заслужава да имате. Освен че е много удобно, това ще Ви помогне и да спестите от сметките си за електроенергия.

 

Разгледайте предложенията за климатизация на страницата на Midea.bg. Нашият екип е на разположение, ако имате нужда от професионална консултация при избора си на климатична система.