7 причини да изберете инверторен климатик

Защо си заслужава да заложите на инверторните климатични системи?

 

Климатичните системи са едни от най-използваните както за отопление, така и за охлаждане в домакинствата, офисите и търговските обекти в България. Както във всяка друга сфера и в сферата на климатизацията вече има толкова голямо разнообразие, че на потребителите им е трудно да решат точно каква система да изберат. Има значение какъв вид и колко големи пространства желаете да бъдат отоплявани и охлаждани.

 

Климатикът е избор, който трябва да обмислим

Изборът на климатик наистина е важен, тъй като от това зависи дали ще можете да се насладите на ефективна климатизация. Ефективна климатизация означава не само да се чувствате комфортно в жилището, офиса или обекта, но и сметките Ви за електроенергия да са възможно най-ниски. Но преди да изберете, е добре да разберете как работят климатиците, за да можете да вземете информирано решение.

 

В България все още се радваме на 4 сезона, което е чудесно и е добре да разполагаме с такъв вид система, която да ни бъде полезна целогодишно, особено през лятото и зимата.

 

Основно климатичните системи се разделят на два вида – инверторни и неинверторни системи. Инверторните климатици имат много предимства пред неинверторните и в тази статия ще разгледаме защо си заслужава да инвестирате в първия вид.

 

Защо да изберете инверторен климатик?

Инверторните системи са ефективни устройства, които са изключително надеждни. Тяхната технология е стабилна и обезопасена. Освен това, когато използвате инверторен климатик, ще можете да разчитате, че през зимата ще получите качествено отопление, а през лятото - прохлада и свежест.

 

 

7 причини да изберете инверторен климатик

Инверторните климатици все повече се развиват и осигуряват все по-добър комфорт на потребителите. Нека разгледаме и основните 7 причини, поради които си заслужава да изберете такъв тип система.

 

1. Ефективност

Имате нужда от енергийно ефективен уред за охлаждане и отопление – инверторният климатик е този уред. Можете да сте сигурни, че те ще Ви помогнат да спестите от сметките си за електроенергия, стига да изберете модел с подходящата мощност. Според проучвания, с подходящ инверторен климатик, можете да спестите над 30% от месечните си разходи за електроенергия.

 

2. По-малко натоварване на електрическата верига

Преди време първо се проверяваше дали електрическите вериги биха издържали натоварването при инсталирането на климатиците. Инверторните климатици могат да работят ефективно, като тяхната система е разработена така, че да разпределя равномерно напрежението. В този смисъл те са по-безопасни от неинверторните.

 

3. Ниски нива на шум

Важно е климатичната Ви система да работи почти безшумно. Това ще помогне да имате по-добър сън и също ще Ви осигури спокойствие у дома. Инверторните климатици са добър избор за Вашия дом или офис, защото са характерни с ниските си нива на шум.

 

4. По-малко време за достигане на желаната температура

Особено през летния и зимния сезон имаме нужда системата, която ползваме да работи ефективно, да достига желаните градуси по-бързо и да ги поддържа. Инверторните климатици могат да отоплят или охладят помещение за няколко минути. Поддържането на постоянна температура също е ефективно, стига помещението да е добре изолирано.

 

5. По-високи нива на комфорт

Комфортът е важен, за да можем да се фокусираме върху ежедневните си задачи или да си почиваме. Инверторните климатици доказано предлагат голям комфорт с множеството си функции, които Ви позволяват да постигнете перфектните условия.

 

6. Щадящи околната среда

Инверторните климатици от най-ново поколение работят с екологичен хладилен агент R32, който доказано влияе много по-добре на околната среда. Ако Вие искате да помогнете за опазването на планетата, това е правилният избор за Вас.

 

7. Мощни и интелигентни

Съвременните климатици са създадени така, че да отговорят на Вашите нужди. Нужно е да изберете модел с мощност, която да е достатъчна, за да отоплявате или охлаждате дома, офиса или търговския си обект.

 

В наши дни като че ли е невъзможно да живеем без климатик. Тези уреди ни помагат да постигнем условия, в които да се чувстваме комфортно и удобно, без значение от външната температура. Важно е да прецените къде да инвестирате средствата си, защото това ще се отрази на живота Ви. Затова не правете компромис с качеството!

 

Проучете енергийните класове на климатиците и вижте кой модел отговаря най-добре на нуждите Ви. Инвестирането в качествен инверторен климатик е инвестиране във Вашето здраве и комфорт.

 

Ако сте решили, че имате нужда от инверторен климатик, заповядайте на страницата ни, където можете да разгледате различните модели на доказаната в качеството си марка Midea. Не се колебайте да се свържете с нашия екип, ако имате нужда от повече информация.